1 av 3
Lisa Johansson och Hanna Åkesson hann få lite solbränna under forskningsprojektet kring delfiner de var med i under sin vistelse i Kenya. Foto: Daniel Kjellander/SR.
2 av 3
Birger Schlaug skrynklar ihop en av Daniels tjugor. Foto: Daniel Kjellander/SR Blekinge.
3 av 3
Man kan se huggormen i gräset. Foto: Privat.

Solbrända efter delfinprojekt i Kenya

Onsdag 24 mars

Ett forskningsprojekt om delfiner i Kenya blev till ett skolprojekt för Lisa Johansson och Hanna Åkesson som sålde gräddbullar och annat och samlade in pengar för att kunna åka iväg.

MER:

De berättade om att de badade sig rena i havet och lärde sig se skillnad på delfinerna genom deras "fingeravtryck", nämligen fenan. (10.30-11)

Ett vårtecken i form av en huggorm fick vi inskickat till oss från Annelie i Granefors. Du kan också skicka in bilder! Inled meddelandet med P4BLE och skicka till 72250.

Kultur på recept skulle kunna skrivas ut i Blekinge i framtiden, föreslår landstingspolitikern Jeanette Andreasson Sjödin (S). (11.30-12)

Internets möjligheter och faror handlade det om i Karlshamn där elever, vuxna och lärare fick ta del av en föreläsning i ämnet. (10-10.30)

På den prestigefyllda modemässan CPH Vision i Köpenhamn i augusti får smyckestillverkaren Katarina Cornelius från Karlskrona vara med. Hon har sökt sju gånger tidigare och var lycklig över att ha fått ett ja. (12.15)

Varför hetsas vi och konsumera hela tiden? Är det verkligen svaret på klimatkris, arbetslöshet och ekonomisk oro? Det frågar sig Birger Schlaug som är före detta miljöpartistiskt språkrör. Daniel erkände att han älskar att konsumera nya mobiltelefoner och Birger skrynklade ihop en av hans tjugor. (11-11.30)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista