Pimpade våfflor piggar upp

Torsdag 25 mars

Varför nöja sig med sylt och grädde? Vi ger dig alternativ på hur du kan pimpa din våffla.

Vad sägs om lönnsirap och valnötter, vispad crème fraiche och hjortronsylt, chokladmousse eller en marängswissvåffla med maräng, grädde, chokladsås och banan!

Konditorn Tobias Lundström bjöd oss på de alla olika varianterna och vi smaskade så det stod härliga till. (11.30-12)

Recept på frasiga våfflor 8-10 st

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
100 g smält smör

Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnade smöret. Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör före första laggen. Grädda våfflorna och servera med dina favorittillbehör.

Nu visar det sig att 3,2 miljoner svenskar  inte använder internet alls eller i väldigt liten utsträckning. Det menar Stiftelsen för internetinfrastruktur. Det handlar även om de unga.
(10-10.30)

Idag gör Kjell Göthe sin sista dag som informationschef på varvet i Karlskrona (Kockums). Han berättade bland annat om sitt första jobb som journalist där han fick 40 öre per rad som han skrev. (10.30-11)

Konsultföretaget Epsilon har fått en stororder på 100 miljoner som kan ge tio nya jobb på företagets avdelning i Olofström
(11-11.30)

Varannan svensk har problem med ljudmiljön på jobbet och halva svenska folket har svårt att höra på caféer och restauranger. Det menar Hörselskadades Riksförbund som turnerar med kampanjen Befria samtalet. (12.15)