"Blekinge får inte bli ett sorts Skansen"

Torsdag 20 maj

I Ronneby diskuterades idag hur kändisar om hur man ser på Blekinge.

– Det är en så vacker plats och så ljuvligt oexploaterat. Det känns lite som Blekinge har varit i en sorts törnrosasömn, sa Katarina Ewerlöf, skådespelare och sommarbleking.

Sommarbleking är även statsvetaren Stig-Björn Ljunggren men han var lite mer kritisk.

– Det finns en sorts tröghet här, allting tar sådan himla tid. Det får inte bli en sorts Skansen bara - det måste finnas tivoli också, sa Stig-Björn Ljunggren.

"Än så länge har det gått väldigt bra"

Sören Trolle, chef för alkohol- och drogsektionen i Karlskrona kommun kom och berättade att det har gått väldigt bra med boendet för hemlösa på Motellet Rosenbom.
– Det är ju en grundläggande plattform att ha tak över huvudet och man vill förändra sin tillvaro och komma in i samhället igen, säger Sören Trolle.

"Vi som skickar sms varje dag"

Det finns en hel del grupper på Facebook som man kan tycka är rätt meningslösa. Som t.ex.:

"Vi som bara hejar på två lag, samlaget och bolaget", "Vi som skickar sms varje dag" och "Alla vi som tycker gäspningar är smittsamt".

Har du något exempel på meningslösa Facebookgrupper? Kommentera här eller på vår Facebookgrupp www.facebook.com/sverigesradioblekinge (som vi inte tycker är meningslös)

Vi fick flera roliga exempel: "Korsa PMS med GPS = Jävligt sur kärring som hittar Dig överallt!" eller gruppen "Försökte vara normal en gång! Det var dom värsta fem minuterna i mitt liv!".

En kompis till Daniel är med i över 500 grupper. Vi samlade ihop några av dem här.

Har du några exempel?