Miro Zalar byter friidrott mot ishockey

Måndag 24 maj

I sportpanelen blickade Miro Zalar tillbaka på sin framgångsrika karriär som stavhoppare. Han berättade också att han kommer trappa ner träningen av friidrottare och istället satsa på jobbet som fystränare för Karlskrona Hockeyklubb.

I lördags valde svenska folket Lisette Pagler från Nättraby till Julia i SVT:s program Jakten på Julia. Med några dagars distans till vinsten talade Lisette ut om lönebråk, finalduellen och den närmaste framtiden.

I helgen hade filmen Dumma prickar, en kortfilm som handlar om cancer, premiär i Malmö. Två av rollerna spelas av 10-åringarna Michelle Haraldsson och Vanessa Sheqiri från Karlshamn.

Amerikabiljetten - så heter den tionde teaterproduktionen från Sunnadalskolan i Karlskrona. Ema Bektesevic och Alen Coralic, som har två av rollerna i föreställningen, var spända av förväntan inför eftermiddagens premiär.

Arbetsförmedlingen är för ineffektiv och förmedlar för få jobb. Det hävdar organisationen Svenskt Näringsliv i en kritisk rapport. Enligt rapporten förmedlar varje arbetsförmedlar knappt ett jobb i månaden. Helena Titz, chef för arbetsförmedlingen i västra Blekinge, bemötte kritiken.