Hollywoodglans till Karlskrona

Onsdag 4 augusti
Nu är finansieringen i hamn och i slutet av augusti startar Karlskronafilmarna Henrik JP Åkesson och Mattias Olsson inspelningarna av långfilmen Försvunnen här i Karlskrona.

Kjell Bergkvist, Björn Kjellman och Sofia Ledarp har de bärande rollerna i filmen som börjar spelas in omgående. Premiären blir det ungefär hösten 2011.

– Det har varit en lång resa men en spännande och lärorik resa, säger Henrik JP Åkesson.

Sedan berättade vi en sammanställning som tidningen Hem & Hyra har gjort som visade att Karlskrona kommun ligger på nionde plats när det gäller vilka kommuner som vräker flest barnfamiljer i landet. Två barn och sammanlagt sex barn har vräkts i år.

– Det är inte ovanligt, det brukar vara ungefär två familjer om året. Men inget barn ställs på gatan utan vi hjälper till att lösa problemen. Jag önskar att de kommit till oss tidigare så vi hade kunnat hjälpa dem då, säger Ingrid Hermansson (C) ordförande i socialnämden i Karlskrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista