Fler kvinnor söker skyddat boende

Fredagen 6 augusti
Det är hårt tryck på kvinnorjourens skyddande boende i Karlskrona.

Hittills i år har 24 kvinnor haft behov av skyddat boende. Nästan lika många som hela förra året då 28 kvinnor fick skyddat boende.

– Men det här är också positivt, vet visar att kvinnor vågar ta tag i det här och inte skuldbelägger sig själva, säger Kvinnojourens Mia Jonsson besökte studion för att prata om hur kvinnojouren tar hand om kvinnor som utsatts för psykisk och fysisk misshandel.

Ont om kvinnor är det vid Kustbevakningen.
Endast 23 procent av Kustbevakningens 800 anställda är kvinnor. Men nu ska det bli ändring på det.
Sven Malmer, personalchef vid Kustbevakningen berättar att man arbetar aktivt med att få in fler kvinnor till Kustbevakningen dels genom att förändra attityder, men också genom utbildning.

 

I serien "Någonstans i Blekinge" besökte vi i dag Belganet. Det var den sista platsen i Blekinge av fem som besöktes för denna gång.

Öppen trädgård är det på söndag. Då öppnar ett antal blekingebor sina privata trädgårdar för allmänheten. En som tar emot allmänheten i sin trädgård är Malin Franzén i Spjutsbygd utanför Rödeby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista