Fick sin Ulla med bra pris på skinn

Onsdagen 6 oktober

I dagens Nio till ett var det premiär för Personligt en programserie som görs av Ingrid Hildingsson som pratar med kända och okända blekingar.

Först ut var Armin Tasdelen, köpman i Karlshamn som bland annat haft djuraffär i Karlshamn i 38 år. Han pratade mycket om kärleken och hur han träffade sin fru Ulla när han jobbade i en skinnaffär i istanbul som 18-åring och älskade att prata svenska.

– Jag sa att de skulle få ett bra pris, men hon köpte inget - men vi blev vänner och sen ville hon träffa mig! berättar Armin.I Karlskronas utkanter ligger motell Rosebom där femton hemlösa har en fristad. Efter många turer på andra platser med överklagande från grannar så öppnade boendet där i mars i år och har fungerat mycket bra.

– Det har varit jättebra, en succé som jag ser det. Det har varit ett behov som har varit uppdämt, säger Per Westerholm, föreståndare för Rosenbom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".