1 av 2
James Eed, Daniel Nordlund och Tyra McNeaney. Foto: Jenny Lindeborg/Sveriges Radio Blekinge P4.
2 av 2
Polisen Mats Trulsson slår ett slag för grannsamverkan. Foto: Jenny Lindeborg/Sveriges Radio Blekinge P4.

"Nu sitter solceller på Vita Huset"

Torsdag 7 oktober

På söndag blir det klimatparty på Skärva utanför Karlskrona. Miljövänner runt om i världen engagerar sig i organisationen 350.org och anordnar olika aktiviteter.

I Karlskrona är det studenter från hela världen som pluggar Hållbar utveckling på BTH som vill tipsa folk hur de kan leva mer klimatsmart.

En av dem är Tyra McNeaney från USA som säger att president Obama har fått lite mer fart på arbetet för en bättre miljö men att det finns mycket kvar att göra.

– Tack vare organisationen 350.org som arbetar för klimatet så sitter det solceller på Vita Huset vilket är glädjande, menar Tyra McNeaney.

Omtanken hindrar villainbrott

Om vi bryr oss mer om varandra kommer inbrotten att minska. Det menar Mats Trulsson på Blekingepolisen.

Nu när mörket kommer är det enkelt för inbrottstjuvarna att se om vi är hemma eller inte och därför ska vi ha lamporna tända och tänka på att det ska se ut som om någon är hemma.

– För polisen är det ett problem att vi kommit ifrån att man bryr sig om varandra och tittar till. Man ska visa att man ser och man syns. Det handlar inte om att ingripa fysiskt utan att tipsa polisen, säger Mats Trulsson på Polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".