1 av 2
Närbild på Robert Burakovsky. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.
2 av 2
Mjällby mot AIK. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix.

Hockeylegendaren Robert Burakovsky: "Man ska kunna säga: Fan vad dålig jag var"

Måndag 11 oktober

Man ska kunna säga vad man tycker. Det menar hockeyveteranen Robert Burakovsky som spelat hockey i 25 år, bland annat i NHL, och som nu spelar i Kallinge/Ronneby IF i division 2.

– Varför kan man inte berömma sig själv ibland på samma sätt som man ska kunna säga att "fan vad dålig jag var". Det är vi dåliga på i svensk idrott, menar Robert Burakovsky.

För egen del tar han nu säsong för säsong och den snart 44-årige hockeyspelaren siktar på en tränarkarriär efter hockeykarriären.

Ordföranden i Mjällbys supporterklubb avgår

Efter 19 år som ordförande för Sillastrybarna så har Niklas Joelsson bestämt sig för att avgå.

– Mjällby hade ett mycket bättre stöd i Superettan förra året. Det tycker jag är lite märkligt. Det är en av anledningarna till att jag avgår, menar Niklas Joelsson.

Han kommer fortsätta stödja Mjällby från ståplatsläktaren lovar han.

Uppmanas ta banklån för tandlagning

Carola Persson från Olofström nekades banklån och på socialen fick hon beskedet att hon var tvungen att sälja sin slitna bil för att få hjälp. Numera kan man inte dela upp betalningen på summor under 3000 kronor om man går till Folktanvården i Blekinge.

– Jag har helt enkelt inte råd att sköta mina tänder, säger Carola Persson som har problem med tänderna eftersom hon äter medicin mot sin sjukdom.

– Det är tydligen plånboken som styr trots att Socialdemokraterna sa före valet att det inte skulle vara så, säger Petronella Petersson (C) som är landstingspolitiker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".