Guldfisken Bert-Bodil är Jennifer Nilssons adept. Foto: Jennifer Nilsson.

Bert-Bodil bland jakten på lägenheter

Tisdag 12 oktober


Att det går att lära olika djur att utföra olika konster är inget nytt. Men frågan är hur många det är som lyckas få sin guldfisk att utföra konster.

Gymnasieleven Jennifer Nilsson har gett sig tusan på att detta är möjligt. Hon har till och med fått bidrag från EU för att göra detta möjligt. Hennes guldfisk Bert-Bodil har lärt sig att simma genom en ring.

Bristen på hyreslägenheter i länet drabbar den unga gruppen extra hårt eftersom de sällan har hunnit skaffa ett eget kapital för att investera i bostadsrätter eller egna hem. Hoppet sätts därför till hyreslägenheter, där utbudet är begränsat.

Organisationen Fastighetsägarna har genomfört en undersökning bland ungdomar i södra Sverige om deras attityd till hyresrätten som presenteras idag.

– Undersökningen visar att ungdomarna är positiva till hyreslägenheter men att de inte vill eller kan betala vad nyproducerade lägenheter kostar, säger Tommy Svensson, regionchef för Fastighetsägarna Syd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".