1 av 2
CC & Lee på väg mot dansbandskampen. Foto: Jenny Lindeborg/SR.
2 av 2
Tangenter på en flygel. Foto Fredrik Sandberg / SCANPIX

"Dansbandskampsbucklan ska stanna i Blekinge!"

Onsdag 13 oktober

På lördag startar "Dansbandskampen" i SVT där The Playtones från Kallinge fick sitt genombrott förra året. I år deltar CC & Lee från Ronneby  - för andra gången och de tänker göra allt för att "bucklan" ska stanna i Blekinge.

– Det är lite osvenskt kanske, men självklart ska vi kämpa. Fast det känns lite pressande med förväntningar, förra gången visste ju ingen riktigt vem vi var, säger Lena Ström och Cecilia Furlong.

CC & Lee sökte för egen maskin till programet utan hjälp av dansbandsgurun Thomas Deutgen som dagen till ära blivit angklagad av Bert Karlsson för att handplocka sina favoriter till programet.

– Det är SVT och produktionsbolaget Baluba som tar ut banden - det skulle inte fungera för mig att kritisera banden sedan annars. Men jag är smickrad av att Bert Karlsson tillskriver mig sådan makt! säger Thomas Deutgen.

Så berättade vi om en blanksvart Steinway flygel som numera förgyller numera kyrkan i Mörrum.

Och det är inte vilken flygel som helst. Den har ett schlagerförflutet och vid flygeln har låtar som Diggi Loo Diggi Ley och Främling skapats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".