Trafikpolis Ulf Fridvall uppmanar alla att sköta sig vid vägarbeten och köer och inte trängas. Foto:Jenny Lindeborg/Sveriges Radio Blekinge.

Trängs inte i bilköerna tack!

Just nu kan Karlskronaborna känna sig lite som storstadsbor eftersom det är många vägarbeten och långa köer i rusningstid.

Vi undrade hur man skulle göra i köerna. Är blixtlåsprincipen en frivillig grej? När får man köra om på insidan och får man köra i den vänstra fältet när det är väldigt lång kö i det högra?

– Man ska använda det vänstra fältet. Annars blir köerna för långa i det högra och går in i korsningarna. Och blixtlåsprincipen ska man följa enligt lagen, menar trafikpolischef Ulf Fridvall.

Politiker säger ofta att alla ska ha rätt till ett fungerande internet. Men frågan är hur det egentligen går med den visionen för de som bor på landsbygden. Och vems är ansvaret?

Vi frågade Mats Johansson (S) och Mats Lindbom (C) som är med i Beredningen för tillväxt och infrastruktur inom Region Blekinge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".