1 av 2
Gunvor Engström, landshövding i Blekinge. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.
2 av 2
Kampsorten i Sverige är mycket mjukare än det man ser på tv, säger Fredrik Berntsson Foto: Eric Jamesson/Scanpix

Kampsportare: "Vill man köra riktigt hårt går det"

Måndagens Nio till ett handlade om Kampsport.  Per Emanuel och Fredrik Berntsson från Karlshamn fightingcenter besökte Filip och Fredrik i studion.

– Vi har barngrupper i brasiliansk jiu jitsu och en del pensionärer tränar också hos oss. Vi har ett stort spektra med folk. Några äldre som tränar stående spark och slagträning, sa Per Emanuel och Fredrik Berntsson i Nio till ett.

Bilden av att Kampsport är för unga är inget som stämmer in, det passar definitivt alla det är de båda herrarna överrens om.

Blekinges landshövdning, Gunvor Engström anser att staten borde köpa världsarvet Skärva Herrgård mellan Nättraby och Karlskrona. Landshövdingen är rädd för att herrgården i privat regi inte skulle bevaras.

– Det är en relativt liten chans att staten kommer att köpa Skärva Herrgård men vi har inte fått något svar än.

Vilka andra alternativ ser du?

– Jag har varit ganska aktiv att hitta kulturintresserade privatpersoner där jag presenterat Skärva för dem och det har funnits ett antal som varit rejält intresserade, som då vill kombinera kulturarvet med ett privat användande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".