1 av 2
Bli 90's Avenues nye stjärngitarrist. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.
2 av 2
Landstinget behöver damma. Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX

90´s Avenue: Vi söker gitarrist med humor

Torsdag 21 oktober

Idag fick Nio till ett besök av ett pojkband med en smäktande kärleksballad i bagaget. Men de fyra killarna i gruppen 90´s Avenue vill gärna bli fem och efterlyser en gitarrist!

--Vi söker en ganska bred gitarrist som kan "sola" men kan kompa också. Man ska vara snäll, trevlig, ödmjuk, kunna umgås, gärna ha humor också, säger Hampus Sotti från Karlshamn.

Är du aspirant så gå in på

Dammigt hos landstinget

Jenny åkte en sväng till landstinget och frågade varför de inte dammade lite mer?

På sjukhuset i Karlskrona hotas nu datasäkerheten sedan det blivit alldeles för dammigt i ett rum där olika minnesenheter står som är knutna till hela systemet.

Än så länge har inte datasystem som används inom vården i länet kommit till skada. Problemen uppstod efter att datahallen byggts om och det hela ska nu utredas.

– Patientssäkerheten är inte påverkad, men om laboratoriesystemen skulle haverera så kommer vi få problem med att allt tar längre tid. Vi får ta fram penna och papper helt enkelt! säger ställföreträdande chefsläkare Bengt Wittesjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".