1 av 2
Dea Norberg. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.
2 av 2
Dea Norberg. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.

Dea Norberg fick tårfylld kram av Elvis fru

Fredag 19 november

Hur är det att sjunga duett med Elvis Presley 2010? Och hur funkar det, han har ju trots allt varit död i 33 år?

Sångerskan Dea Norberg från Bräkne-Hoby fick förra året en roll i den stora Elvis Presley-föreställningen "Viva Elvis" och flyttade då till Las Vegas för att vara med i 900 shower på två år.

Efter drygt 300 shower släpps nu en platta där hon sjunger duett med Elvis Presley i Love me tender. Lite nervöst att sjunga duett med den store kungen på skiva, samma låt som hon också sjunger med i föreställningen.

– Man känner inte bara att andra har höga krav på en utan jag själv har det också. Jag har träffat hans tidigare fru Priscilla Presley flera gånger. Jag sjöng låten för henne i början och när jag sjöng med hennes "man" var det stora kramen och en tår så det känns fint, säger Dea Norberg som också spelar Priscilla på scenen.

Hon gör två föreställningar om dagen fem kvällar i veckan. Hon trivs jättebra med föreställningen som kommer att ha setts av över en och en halv miljon människor när den är slut om ett år. Även om Dea fått tummen upp av Priscilla för sin sång med Elvis är det nervöst ibland.

– Love med tender är min stora spot i showen och man har en chans att visa att man ska vara där. Det är lite nervöst och oftast är jag glad och tycker det är bra men ibland blir jag förbannad på mig själv för att jag inte tar hand om mina nerver, säger Dea Norberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista