Benny Sjöholm ägare av Trädgårdscenter i Jämjö möttes av en tråkig syn när han kom till jobbet Foto: Daniel Kjellander/Sveriges Radio Blekinge.

"Vi fick en chock när vi kom hit"

Senaste dygnets kraftiga regn ställde till det ordentligt på flera håll i Blekinge. Det var inte bara åkrar och stora vattenpölar på gator och vägar för vissa drbbades ännu hårdare. I Karlskrona kommun hade man på förmiddagen 14 utryckningar och det handlade framförallt om översvämade källare. En av de som drabbades hårt var Benny Sjöholm som äger Trädgårdscenter i Jämjö vars verksamhet badade i vatten.

– När vi kom ner hit fick vi en chock. Det är otroligt, man kunde inte tänka sig att det var så mycket vatten, det var en halvmeter upp på väggarna. Det var ingen vacker syn för allting ligger och flyter omkring.

Du har stövlar på dig men de räcker inte till?

– Nej de gör det inte. De är redan fulla med vatten, sa  Benny Sjöholm

Karlskronahem som bland annat tidigare satsat på solenenergi tar nu ett steg till. Innan nyår kommer Ringöhemmet värmas upp av havsvärme. Ringöhemmet värms idag upp av olja men det ska det bli ändring på. Hyresgästerna behöver inte vara oroliga för att det ska bli kallt i vinter säger Ulf Klint som är tekniskchef på Karlskronahem.

– Jag förutsätter att det ska vara varmt. Hyresgästerna ska inte märka om det är olja eller sjövärme, man ska alltså ha sina grader i rummen som det är tänkt från början, sa Ulf Klint.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".