Brunnsrinken i Ronneby. Foto: Daniel Kjellander/Sveriges Radio Blekinge.

Ammoniak stängde in Ronnebybor

Ett dagis i Ronneby fick utrymmas vid lunchtid efter att ett rör med ammoniak vid Brunnsrinken börjat läcka. Det var när området vid Brunnsrinken plogades som röret skadades, berättade brandingenjör Frida Eiman.

Julhandeln har väl inte undgått någon. Att den är i fullgång alltså. Julen innebär stress för många och att hitta rätt julklappar till rätt pris är inte alltid det lättaste. Lotta Påhlsson som är ekonomisk rådgivare berättade att hon tycker det är viktigt att man kommer överens med nära och kära hur mycket det får kosta. Ett tips programledarna Filip och Mia tog till sig.

 

Socialstyrelsen konstaterat att många dementa hålls olagligt inlåsta. Inlåsningen kan innebära att personerna inte kan ta sig ut en byggnad vid en brand. Boverket vill uppmärksamma att det finns krav som begränsar möjligheten att låsa dörrar ur ett brandskyddshänseende.

– Det vi vill uppmärksamma är att det finns flera regelverk att ta hänsyn till. Däribland Boverkets byggregler som reglerar brandskydd i byggnad där en del är att dörrar skall vara lätta att öppna, sa Caroline Cronsioe Boverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".