1 av 5
Niklas Kämpargård böjer sig ner i växthuset. Foto: Mia Boström/Sveriges Radio Blekinge.
2 av 5
Niklas Kämpargård visar sin lasagne. Foto: Mia Boström/Sveriges Radio Blekinge.
3 av 5
Niklas Kämpargårds växthus. Foto: Mia Boström/Sveriges Radio Blekinge.
4 av 5
Niklas Kämpargårds lasagne. Foto: Mia Boström/Sveriges Radio Blekinge.
5 av 5
Niklas Kämpargård gör lasagne. Foto: Mia Boström/Sveriges Radio Blekinge.

Niklas Kämpargårds vegetariska lasagne

Mathörnan 15 oktober

Detta behöver du

Lasangeplattor

2 Lök

3 Morötter

2 dl Röda Linser

1 brk Krossade tomater

Salt

Peppar

Örtkryddor efter egen smak.

Riven ost.

Så här gör du 

Stek lök, rivna morötter och röda linser i en panna. Häll i krossade tomter och vatten och tillsätt kryddor. Låt koka hop.

Lägg ner lasangeplattorna i en ungsform, häll på lite av grönsaksröran, lägg på ett laget lasangeplattor och lägg på ett lager grönsaksröra. Lägg på ytterligare ett lager lasangeplattor och grönsaksrör och avsluta med att strö över riven ost. Låt stå i ugnen på 225 grader i cirka 40 minuter eller tills lasangeplattorna är mjuka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".