Marinette van Dravé håller i sin ungsbakade kyckling. Foto: Mia Boström/Sveriges Radio Blekinge.

Baren-Marinette van Dravés kycklingtjofräs med färsk pasta

Mathörnan 5 november

Detta behöver du:

2 grillade kycklingfileér

Färska champinjoner.

1 pkt bacon

1 röd lök

1 brk majs

Salt och peppar

Mycket vispgrädde

Färsk pasta

Så här gör du:

Skiva och stek champinjonerna tillsammans med tärnad bacon. Salta och peppra efter smak. Lägg kycklingen i en ungssäker form och lägger över de stekta champinjonerna, baconen, hackad röd lok och majsen. Ställ in kycklingen i ugnen på 225 grader i cirka 25 minuter. Servera med pasta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".