Det var i den här trappuppgång på Saltö i Karlskrona som 19-åringen dödades. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.

Pappan till den döde 19-åringen i Karlskrona: "Han var orolig för den här grannen men ringde aldrig polisen"

3:24 min

Fredag 21 januari

Natten till den 18 januari hittades en 19-årig kille död i en trappuppgång på Saltö i Karlskrona. Dagen efter greps en 39-årig knivbeväpnad man på Blekinge Tekniska Högskola.

Nu berättar hans pappa Björn Bergström om sin son.

– Han trivdes jättebra på skolan och i Karlskrona. Det var himmelriket, han satt ofta och spelade dator med sina kompisar, säger Björn Bergström.

Sonen var ibland orolig för ljud i trappuppgången och mamman sa till honom att skulle ringa polisen om han kände oro.

– Det var ju den där grannen. Han har ringt sin mamma flera gånger och sagt att det förs väsen i trappuppgången och att han var rädd för det. Han var blyg och tillbakadragen och han ringde aldrig polisen, menar Björn Bergström.

Pappan beskriver sin son som en kille som var älskad av alla.

– Han var så fruktansvärt snäll, ni förstår nog inte hur snäll han var, säger hans pappa Björn Bergström.

39-åringen som misstänks för mordet har begärts häktad för mord på sannolika skäl (den starkare misstankegraden) och har i förhör erkänt att han dödat 19-åringen.

Han har berättat att han blev störd av knarrande ljud från 19-åringens lägenhet.

Han säger att han tog med sig en stor kniv och ringde på hos 19-åringen. När den yngre mannen öppnade knivhögg 39-åringen honom flera gånger.

De båda männen bodde grannar men kände inte varandra.

Björn Bergström intervjuades av Andrea Jilder.

Mer om mordet på Saltö

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista