Golfspelaren Madde Augustsson. Annelie Lundin/Sveriges Radio Blekinge.

Golfen är hennes allt

Måndag 24 januari   

Golftjejen Madde Augustsson från Sölvesborg har haft ett kanonår. Efter 2010 års golfsäsong är Madde rankad åtta på svenska proffstouren Nordea Masters Tour.

Hon är nominerad till Årets Kvinnliga Idrottare i Blekinge 2010 som avgörs på idrottsgalan den 4 februari, och om några veckor åker hon på träningsläger till Portugal.

Efter att ha varit skadad 2009 har förra året bjudit på desto större framgång. Madde Augustsson skaffade grönt kort redan som sexåring, och trots att hon studerat och tränat i USA i två år så är det ändå golfbanan i Sölvesborg som är hennes favorit.

I Kalifornien spelar hon helst på banor med ökentouche, varför vet hon inte riktigt men det finns gott om sådana over there.

Sporthörnan fick besök av den framgångsrika golfaren som berättade både om årets höjdpunkt och om vad en "Madde" är för något, lyssna själv!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista