1 av 5
Lars Lindquist från Billie the vision and the Dancers. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.
2 av 5
Skål med sallad. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.
3 av 5
En tallrik mat. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.
4 av 5
Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.
5 av 5
Lars Lindquist från Billie the vision and the Dancers. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio Blekinge.

Vegetarisk potatisgratäng med ostschnitzlar av Lars Lindquist

Mathörnan fredagen den 14 januari

Ingredienser:

Två färdiga vegetariska ostschnitzlar

2 avokado

en ask cocktailtomater

isbergssallad

en lök

margarin

5-6 potatisar

3 dl grädde

en påse riven ost.

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader och börja skala och skiva potatisen samt skiva löken.

2. Smörj en form och värm potatis, lök och salt och peppar. Varva potatis och lök, häll över grädden (det ska vara mycket grädde säger Lars) och toppa med osten. Sätt in gratängen i ugnen i cirka 30-40 minuter.

3. Skölj och skär salladen och blanda i en skål.

4. Stek ostschnitzeln så den är klar samtidigt som gratängen, den behöver inte stekas så länge eftersom den är vegetarisk.

5. Lägg upp och njut!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".