1 av 2
Malin Tedblad, Erica Höglund och Therese Olsson med varsitt Sleep over kit. Foto:Jenny Lindeborg/P4 Blekinge.
2 av 2
Tandborste, kondom, parfym, hårsnodd med mera i Sleep over kit. Foto:Jenny Lindeborg/P4 Blekinge.

Bortamatch? - här presenteras lösningen

Tisdag 25 februari

Är klockan halv tre en lördagsnatt och det verkar som om du ska sova borta?

Då kanske du trots allt hinner skänka det praktiska en liten tanke. Nu har tre gymnasietjejer tagit fram lösningen för situationen - ett Sleep over kit.

Malin Tedblad, Erica Höglund och Therese Olsson från Karlskrona som går samhälle/ekonomi på Mikael Elias Teoretiska Gymnasium har inom sin utbildning startat ett företag för att sälja paketet.

– Om man är ute på puben eller hos en kompis på filmkväll så är det smidigt att ha ett färdigt kit i väskan. Grejen är att det är litet och praktiskt, man vill ju inte ha en stor väska med sig, säger tjejerna.

Kitet innehåller make up remover, liten tandborste, liten tandkräm, hårband, liten parfym, tampong, kondom, "bakis tablett" och tuggummi.

Tjejerna har medvetet valt bort halva marknaden, nämligen killarna.

– Vi är ett litet företag. Jag kan inte svara för alla killar men vi tror inte att killarna har inte så stort behov av ett sådant här kit, som sminkborttagningsmedel och så. Tjejer är kanske lite mer petiga med skönhetsprodukter, säger Therese Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista