Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
I Förmiddag tar vi upp allt från samhällsfrågor till ny musik. Häng med!

Malin Törnquist från Calaisa lagar Kycklingfilé med apelsinsallad och berättar om nya plattan

Publicerat fredag 4 februari 2011 kl 11.28
1 av 2
Kyckling a´la Calaisa. Foto:Annelie Lundin/SR.
2 av 2
Malin Törnquist och hennes band Calaisa när de var med i Melodifestivalen i Karlskrona. Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

Fredagen 4 februari

Idag fick vi fint besök i köket av Malin Törnquist från Calaisa som faktiskt blivit bleking på riktigt!

Hon pratade om den kommande Calaisa-plattan som spelats in i London och kommer ut nu under våren.

– Det är en process som tar mycket energi. Dettar lång tid att återhämta sig efter en platta men samtidigt är man ju igång och skriver ny musik dagen efter man är klar med något. Att skriva musik är något jag behöver göra, säger Malin Törnquist.

Samtidigt så lagade hon Kycklingfilé med Apelsin och spenatsallad. Och såhär lagar du den:

Kyckling a´la Calaisa
(Kycklingfilé med Apelsin och spenatsallad (2 pers))

Ingredienser: 2 kycklingfiléer, 3 apelsiner, färsk spenat och ruccolasallad efter behag, 1 rödlök och 1/2 till 1 röd chili, en creme fraiche, salt och peppar en paket fetaost.

Gör såhär: Filea apelsinerna och blanda ihop med resten av grönsakerna och osten som du smular i. Gör en sås på cremefraiche, lite chili, salt och svartpeppar.
Salta och peppra kycklingfilén och stek den.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".