Thomas "Totto" Heiderup har hållt på med kickboxning i över 20 år men är fortfarande väldigt sugen på sporten. Foto:Annelie Lundin/P4 Blekinge.

"Totto" har 18 raka SM-guld trots nobbad sallad: "Jag älskar ju skräpmat"

Måndag 14 februari

Thomas Totto Heiderup är fyrfaldig världsmästare och regerande SM mästare i kickboxning. Nyligen firade han ett svårslaget jubileum, nämligen 20 år som aktiv kickboxare.

– Det är väldigt ovanligt att man håller på så länge, jag känner inte till någon säger Thomas.

Idag är han 42 år och enligt reglerna får han bara hålla på till han är 45 år.

– Reglerna kanske kommer att ändras, säger han och skrattar. På blicken kan man ana att han troligen kommer hålla på så länge han får.

Han har dessutom 18 raka SM guld i Kickboxning.

– Det är nog ett ganska svårslaget rekord det också.

Hur man äter brukar vara väldigt viktigt för idrottare, till och med avgörande. Fast "Totto" har inte alltid levt som han lär.

När Thomas "Totto" Heiderup tidigare bantade för att komma ner till rätt viktklass har han använt en egen metod. Han åt hellre lite av en pizza än att äta sallad en hel dag.

– Jag älskar ju skräpmat. Jag hade kanske vunnit mina mästerskap lättare om jag hade gjort det på ett bättre sätt men jag visste och kunde inte bättre just då. Det jag vet idag med den erfarenhet jag har så skulle jag ju inte rekommendera mitt sätt till någon annan, säger Thomas "Totto" Heiderup.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".