Blekingenisse gör Twitter-succé tack vare Alex Schulman: "Det är chockartat"

Tisdag 22 februari

Svetsaren Peter Eriksson från Ronneby har gjort succé på internet och på Twitter de senaste dagarna och har över 700 followers. Mycket tack vare mediaprofilen Alex Schulman som tog nybörjar-twittraren under sina vingar.

– Det är lite chockartat. Jag registrerade mig på Twitter för att följa det som skrevs om Big Brother, sedan gick jag och kollade på Sportspegeln. När jag kom tillbaka hade jag 400 följare. Jag förstod inte vad som hänt, säger Peter Eriksson.

När jag närmade mig 20 000 följare ville jag göra något kul av den som blev 20 000 och då blev det Blekingenisse. Han hade twittrat i en halvtimme och det stod att han ville lära sig mer om internet och det var perfekt att lyfta fram en sådan person, säger Alex Schulman.

Många av de som twittrar positionerar sig själv och gör sig lustiga över saker och är strategiska, menar Alex Schulman. Blekingenisse skriver bland att han åker till Stockholm där facket betalar resan och att han spelar på Keno. Det uppskattas av mediaprofilen Alex Schulman.

– Det finns något oförstört över det. Väldigt härligt att ta del av en ickekonstlad människa och jag är glad att ha honom som en av mina följare och att jag följer honom, menar Alex Schulman. 

ps. Alex Schulman lovade att följa alla som började följa Blekingenisse och han tänker hålla löftet.

På P4 Blekinge är vi ett gäng som twittrar. Inte ens tillsammans har vi lika många följare som Blekingenisse men vi är glada ändå: