1 av 2
2 av 2
Robbie Williams. Foto: Markus Schreiber/Scanpix

Lena PH goes hårdrock och smörmästaren Iglesias snuskar sig - Ny musik i Nio till ett

Heart and I (album and single)
4:42 min

Torsdag 24 februari

Nio till ett började idag en ny serie som ska uppdatera dig om ny musik! Till att börja med spelade vi Lena Philipsson nya, eller ska vi säga nygamla.

Dancing In The Neon - Lena Philipsson NY & Dead By April

Man kunde se Lena PH göra låten som ett pausnummer av Melodifestivalen i Linköping den 19 februari.

Det svenska originalet är från 1987 då Lena Ph kom femma i Melodifestivalen med låten. Hon är inte den enda som gjort en cover på den. Innan hon själv gjorde det har Black Ingvars, Barbados och gjort sina versioner av den medan Torsten Flinck & Ola Salo gjort en duett.

Lyssna här:

Nästa låt var "Heart And I" - Robbie Williams

Singeln nummer två från Robbies samling som kom i höstas och uppföljare till "Shame"-duetten med  gamla Take That-kompisen Gary Barlow. Även den här låten har dessa båda herrar skrivit ihop.

Lyssna här:

Sista låten i "Ny musik i Nio till ett" ett litet provokationsförsök från smörmästaren Enrique Inglesias den heter Tonight (I´m fucking you) och finns i den lite mer rumsrena versionen Tonight (I´m Lovin You). Enrique har fått av recensenter beröm för låtens club-känsla men kritik för texten.

Till MTV News har han sagt att "Det är sånt som alla killar och tjejer tänker på så varför inte skriva en sång om det? Men hej, det är bara en sång".

Lyssna här:

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".