Diana backpackade med barnen i Malaysia

Letar du hotell med bamseklubb varje gång familjen ska ut och resa? 

Att sticka iväg med barnen behöver inte vara så krångligt, och du behöver heller inte åka på den trygga chartern, det berättade Diana Lobell från Karlskrona som nyligen kom hem från en fem veckors resa med familjen i Malaysia.

– Med en massa pepp och lättare packning gick det hur bra som helst. Vi läste på mycket om platsen tillsammans med barnen och planerade ihop med dem. Väl framme tog vi lite bättre standard så att vi hade egen dusch och toalett.

Äventyrets syfte var att visa barnen ett annat sätt att resa på än charter. Att man kan upptäcka landet som man besöker på ett annat sätt.

– Vi är fortfarande fulla med intryck. Vi fick träffa lokalbefolkningen och det blev en annan frihet att upptäcka och vandra omkring. Maten var heller inget problem.

Barnen, som är nio och tretton år, fick bära sina egna ryggsäckar. Och även om de hade pluggat extra under loven, hade de med sig instuderingsuppgifter från lärarna. 

– Som SO-ämne skulle dottern observera samhället, miljön och försöka hitta ungdomar att ställa frågor till om skola och fritid. Hon fick också uppgifter till musiken att hitta traditionell musik. Sonen fick hjula, stå på händer och kasta boll på stranden som gympauppgifter.

Nästa resa är redan på gång, i helgen pratade Diana och hennes man om att ta med barnen till Ecuador. Men om barnen fick bestämma så ville de först till London för att kolla på leksaker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista