1 av 2
Getrud Stern och Martina Petersson Berg. Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio.
2 av 2
Foto: Peder Broberg/Sveriges Radio. (Klicka för större bild)

Gamla smycken hjälper barnhemsbarn i Sydafrika

Fredag 6 maj

Gamla smycken, gammalt tyg och andra saker som ligger och skräpar har blivit nya och fina grejor som säljs av två gymnasietjejer från Karlskrona. Pengarna ska gå till ett barnhem i Pretoria.

– Vi vill att barnen ska kunna sitta någonstans att äta och att de ska ha någon mat så där vill vi hjälpa till med bidrag till en matsal. Det är barn som förlorar sina föräldrar och varit drabbade av svält och AIDS så vi blev klart berörda när vi var där, säger Gertrud Stern och Martina Petersson Berg från AF Chapman.

De gör nya väskor och smycken och affärerna går som smör i solsken. Det lär alltså bli fina pengar till barnhemmet. Sakerna säljs på Turistbyrån i Karlskrona. Efter att de gått ut gymnasiet till sommaren kommer de att fortsätta trots att deras skolprojekt som detta ingår i är slut.

– Jag har frågat farmor och farfar om de vill hjälpa eftersom det är hur mycket som helst att göra. Vi har fullt upp, säger Martina Petersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".