Manlighet utifrån Amarillos sommarplåga

Hela sommaren har vi hört Eric Amarillos stora hit "Om sanningen ska fram (vill du ligga med mig då?) där han sjunger om kraven som ställs på en man idag. Man ska vara mjuk men tuff, fredlig men ändå kunna försvara sin tjej, vara självsäker men inte självgod. Vi ville prata om hur en man ska vara.

Är det svårare eller lättare att vara man idag än förr? I studion fanns Eric Amarillo, Lars Lindquist från Billie The Vision And The Dancers och Kristoffer Hultling som tävlar i Sveriges man.

– Idealbilden av en man är annorlunda idag än för några år sedan. Det är en bredare palett idag och det tror jag delvis skapar beslutsångest hur man ska vara men är också friare och det är bra. Men kvinnor har inte en bredare palett nu, säger Lars Lindquist, sångare i Billie The Vision And The Dancers.

– Man är trött på hela det där spelet, allt som vi behöver leva upp till vi män. Det talas mer om kraven som ställs på tjejer men jag tycker det ställs minst lika mycket krav på killar som på tjejer, säger Eric Amarillo.

– Män emellan har nog svårt att prata om hur man ska vara och kraven, säger Kristoffer Hultling.