Whitney Houston - singelaktuell trots sin bortgång. Foto: Joel Ryan/Scanpix
Blekinge

Svensktoppsdrottning och Whitneys sista hit

Stiftelsen - Vart Jag Än Går
3:29 min

Första låten i Ny Musik kommer från Stiftelsen. Det är ett gäng samspelta barndomskamrater som bland annat består av Takidas sångare Robert Pettersson."Vart jag än går" heter låten som är hämtad från det kommande albumet "Ljungaverk" som är planerat att släppas i september.

Dagens andra låt är "Celebrate", en duett som Whitney Houston sjunger ihop med Jordin Sparks. Den ingår i filmen "Sparkle" som går upp på biograferna i augusti och där Whitney också har en roll som mamma. Låten, som blev Whitneys sista spelades in bara 4 dagar innan hennes tragiska död.

Sista låten kommer från Ann-Louise Hanson, Svensktoppsdrottningen från Kristianstad som haft inte mindre än 44 låtar på den listan och som redan 1961 hade sin första hit med översättningen av "Are you lonesome tonight?". Den sprillans nya låten heter "Vi är människor".

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".