1 av 2
Burt von Bolton, en av drivarna till Nemis har tagit med sig åtta band till årets Sweden Rock. Foto: Andreas Crona/Sveriges Radio.
2 av 2
Anlo Front och David Bäckström från bandet Frontback. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
Nio till ett

Nemis drar med sig band till SRF

1:45 min

Nemis, New Music in Sweden, är en ideell organisation som drivs av Studiefrämjandet och är en satsning för att ge oetablerade band och artister speltillfällen på landets bästa scener. I år har de dragit med sig hela åtta band till årets Sweden Rock.

Burt von Bulton är en av de som i snart 10 år har drivit organisationen Nemis. I år har de tagit med sig banden Incarnit, Colossus, Frontback, Evasive, Scarlet Drop, Vulkan, Beyond All Recognition och Mother of God till Sweden Rock för att visa upp begåvningarna som finns i alla åtta band.

Anlo Front och David Bäckström i bandet Frontback från Växjö ser årets uppträdande på Sweden Rock som en stor möjlighet och en väg i rätt riktning. Som nya och oupptäckta band kan det vara svårt att nå ut till den stora publiken och där ser de Nemis som en stor hjälp på vägen. Under de senaste tre åren har Frontback delat scen med bland andra Status Quo, Crashdiet, Bullet, Freedom Call och H.E.A.T.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista