1 av 4
Danko Jones kom på besök under sändningen från Sweden Rock. Foto: Andreas Crona/Sveriges Radio.
2 av 4
Danko Jones på besök under sändningen från Sweden Rock. Foto: Jennie Konrad/Sveriges Radio.
3 av 4
Danko Jones gästar P4 på Sweden Rock. Foto:Maria Flemström/Sveriges Radio
4 av 4
Danko Jones besöker P4 under Sweden Rock. Foto:Maria Flemström/Sveriges Radio
Nio till ett

Danko Jones dök äntligen upp

3:19 min

Efter 45 minuters jagande lyckades vi få tag på vår förkomne gäst Danko Jones. Vart han har hållit hus fick vi inte riktigt reda på, men han var glad för att vara på Sweden Rock.

Under fem veckors tid har de varit i studion och spelat in ett nytt album  och tycker därför det ska bli extra kul att komma ut från studion och få uppträda. Dagens uppträdande på Sweden Rock blir deras första för det här året och Danko Jones är väldigt nöjd med att få spela på just torsdagen som råkar vara hans favoritdag av festivaldagarna.

Danko Jones berättar om de speciella kopplingarna som bandet har till Sverige. De har en svensk manager, har spelat med Backyard Babies och är vänner med många svenska band.

– Jag vet inte varför men det har bara blivit så. Kanske är det en likhet mellan svenskar och kanadensare, jag vet inte om det är geografin eller vädret men det är något som gör att vi känner oss väldigt bekväma när vi är i Sverige.

En fråga som deltagarna på festivalen ville ha svar på var vad Danko Jones dricker när han är på festival, om han förderar öl eller vin.

– Jag dricker inte. Jag kan dricka vin om det kombineras med en god middag, men jag dricker inte alkohol på festival, svarar Danko Jones.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista