1 av 4
Reginas fruktsallad. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
2 av 4
Regina Lund är i Karlshamn för att uppträda på Östersjöfestivalen. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
3 av 4
Till Baltic Song Contest har en vän till Regina gjort speciella naglar åt henne. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
4 av 4
Regina beskriver sig själv som en "wannabe-fruktarian." I dagens Mathörnan fick det därför bli fruktsallad. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
Karlshamn

Regina Lund: "Jag tungkysser bara riktiga vegetarianer"

För åtta år sedan bestämde sig skådespelerskan, sångerskan och multikonstnären Regina Lund för att sluta äta kött och fisk. Sedan dess har hon mått bättre, fått mer kraft och känt att hon ser bättre ut. I dagens Mathörnan berättade hon bl a om sin relation till mat och matlagning.

– Vi gör en fruktsallad. Och det tycker jag är riktig matlagning. För jag tycker inte man behöver koka sönder och steka sönder och ha sig för att det ska kallas matlagning, säger Regina Lund.

Hon berättar att hon allra helst skulle vilja leva på bara frukt. Men turnélivet gör det svårt att vara fruktarian och ibland blir hon även sugen på varm mat. Kött får henne däremot bara att må illa numera:

– Man känner lukten av dött djur, död medkompis. Och då mår man inte bra, berättar Regina.

I Karlshamn är hon just nu för att delta i Baltic Song Contest på Östersjöfestivalen. Och staden har hon bra minnen av från tiden när hon påbörjade sitt körkort här:

– Jag tycker det är en väldigt mysig stad. Det känns gemytligt och kärleksfullt. Det är som ett litet glasspaket, säger Regina och skrattar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista