1 av 2
Miro Zalar ser fram emot att jobba som tränare och expertkommentator under OS i London. Hemma laddar han tillsammans med hunden Bosse. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
2 av 2
Pasta med skaldjur och tomat-chili-sås. Foto: Frank Luthardt/Sveriges Radio.
Karlskrona

Miro Zalar: "Angelica kommer att ta sig till final"

Ikväll invigs de olympiska sommarspelen och på tisdag ska även f d stavhopparen Miro Zalar åka till London. Som tränare för Angelica Bengtsson har han stora förhoppningar på henne men tror samtidigt inte på en rejäl medaljregn för det svenska laget.

– Jag tror att hon, trots att hon fortfarande är junior, kommer att ta sig till finalen. Om hon kan fokussera på att göra sitt resultat och hoppa på den nivån hon kan, då behöver hon inte bry sig om motståndarna, förutspår Miro Zalar om just Angelicas chanser i tävlingen.

Som expertkommentator för Radiosporten ser Miro mest fram emot spänningen i längdhoppet och i 100- och 200-meters-finalerna på herrsidan. Vad det gäller svenska medaljhopp är han dock ganska pessimistisk.

– Jag tror det blir tyvärr ganska ont om medaljer för svensk del. Men jag hoppas att det blir några stycken i alla fall, säger Miro.

 
I dagens Mathörnan lagade Miro Zalar pasta med skaldjur och tomat-chili-sås.

1 burk hackade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 chili
skaldjursfond
creme fraiche
basilika
svartpeppar

räkor
musslor
seafood sticks

pasta

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista