En annan del av Stockholm

När du får gäster till Stockholm i sommar kan det vara kul att visa dina gäster (och dig själv) andra delar av Stockholm än de där vanligaste turiststråken inne i city. Under vår vecka tittade vi på några platser som kanske man inte spontant funderar på som turistmål.

Våra förslag:

  • Ta med dina vänner till mysiga trädgårds- och slottscaféer som ligger i Stockholms nära utkant! Våga hitta ut på Ekerö, Solna, Tyresö och Södertörn när du letar caféer.
  • Väck vännerna tidigt och se hur vackert Stockholm är i arla morgonstund! Ta en tidig morgonpromenad och se vattnet ligga blankt och solen gå upp och färga husfasaderna röda, eller hoppa på en tidig sightseeingtur.
  • Kika på Stockholm ovanifrån! Stockholm har många fina utsiktsplatser (se alla fina förslag som inkom till omröstningen om Pärla i Sommarstockholm) Ett annat tips är luftballong.
  • Ta vännerna, stor och liten, till någon av de fina 4H-gårdar som finns utanför stan, eller till platser som Nyckelviken och Överjärva gård där barnen kan gosa med gårdsdjuren.
  • Förlägg shoppingen till något av alla fina köpcentrum som finns utanför tullarna. Många centrum har dessutom en kul och spännande torghandel som är verkligen är värd ett besök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista