Januari 2009

TORSDAG 29:e
Jo, det är ju helt otroligt!!!! Det är sant! Man FÅR mer energi av att träna. Och det riktigt häftiga att man får det med direkt utdelning!!!

För er som missat mina tankar runt energi och träning - läs gårdagens text nedan...

I vilket fall som helst så gjorde jag något igår kväll som jag inte gjort en vardagskväll på vääääldigt länge! JAG DAMMSÖG! Visst är det helt sjukt! Det är supergrått ute och dom flesta går omkring och hänger med huvudet, så även jag på sistone! Men vips, ett ENDA gympass och jag DAMMSUGER när jag kommer hem från jobbet!! Ja, visst är det helt otroligt!

Nu ska jag ta den där överskottsenergin och åka hem och lägga mig ;). Men sen... ikväll... ja, vem vet... kanske dammsuger jag övervåningen?!?!

ONSDAG 28 JANUARI
Mitt Nyårslöfte handlade inte om att jag skulle skriva här varje dag... Det har du kanske listat ut nu?! Nej det handlade om något helt annat. Det handlade om träning. Det handlade om att få bättre kondis och att bli starkare. Det handlade också lite om viktminskning. Dvs. att minska i vikt men UTAN att behöva minska på maten. Och då krävs träning!!! Så nu har jag alltså börjat träna och idag var jag på mitt första step-up-pass i gymmet här i Radiohuset. Åhhhh, herre min skapare!!! Jag är helt slut! När jag efter passet stod och klädde av mig på skakiga ben med rödflammigt ansikte och svetten rinnande ned för ryggen, hörde jag en kvinna säga: ”Jag känner mig alltid så mycket piggare de här dagarna när jag har tränat!”. Nu sitter jag här och har svårt att styra fingrarna över tangentbordet eftersom jag liksom ”efter-darrar” i armmusklerna och undrar exakt HUR lång tid det tar innan man har kommit igång så pass att man känner sig piggare av att ha tränat. Ja, till skillnad från totalt slutkörd, nedkörd, överkörd...

Någon???? Hur lång tid???? Mejla: mia.bryngelson@sr.se

TORSDAG 15 JANUARI

Det är ju helt galet hur snabbt den är över egentligen... ja, julen alltså!

Planeringen börjar redan under sensommaren. Man ska kolla runt med alla inblandade (släkten) och höra vem som har tänkt att göra vad och var. Sen börjar planerandet och inbjudandet. Det gäller faktiskt att vara ute i god tid när man har frånskilda föräldrar - då är det många och mycket att tänka på. När väl detta klarnat och man vet var man ska vara och med vilka. Ja då kan man vila lite. Sen börjar det närma sig och det ska inhandlas julklappar, pyntas och göras listor över julmatsinköp osv.. Och det är ungfär här som de vanligt missförstånden dyker upp och ingen tycks plötsligt veta var dom ska vara och när och vips så har man jobbat upp sig i stressnivå och försöker räta ut alla frågetecken. Göra alla nöjda och samtidigt inte gå in i väggen själv. Väl gjort så återstår matinköp, graninköp mm. mm.

Så mycket jobb för EN dag. Men mysigt är det och i år var ju vädret helt underbart. Lång ledighet gav ju dessutom möjlighet till en massa härlig utesvistelse och sköna långpromenader. Fest på nyår med goda vänner och så den där trettonhelgen som vi tycks ha tappat bort... va!? helg IGEN?? Nåväl röda dagar är ju trevligt!!! Men så sitter man då här igen. Som om inget har hänt och undrar hur det kunde uppta sååå mycket av ens tid när det är över så fort?! Samtidigt vet man att man kommer att lägga precis lika mycket tid inför nästa jul och nu är det ju bara åtta månader kvar innan det är dags att börja kolla runt vem som ska fira med vem och var...

God fortsättning förresten!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".