1 av 8
Två glada finalister - och till slut vinnare båda två!
2 av 8
Betänketid för Gunilla Mellin.
3 av 8
Henrik Olsson pratade med publiken på Centralen.
4 av 8
Många hade kommit till Centralen för att se finalen i Spelet om Stockholm.
5 av 8
Peter Zahn skriver ner svaret på frågan.
6 av 8
Rikard Wolff underhöll med sitt band.
7 av 8
Programledarna Mia och Fredrik applåderade finalisterna.
8 av 8
Rikard Wolff med band framförde Parisinspirerad musik.

Final i Spelet om Stockholm våren 2009

Hela våren har vår frågetävling pågått, det har gällt att samla på sig så många segrar som rad i följd för att kvala in till semeifinaler och nu var det alltså dags att kora en vinnare.

På fredagen direktsände vi finalen av frågetävlingen Spelet om Stockholm. Peter Zahn från Huddinge mötte Gunilla Melin från Tyresö. I direktsändningen vann Peter med 2-1. Efter finalen upptäckte vi dessvärre att en av frågorna hade två möjliga rätta svar, nämligen vilken befattning Hjalmar Mehr hade i Stockholm 1971. Ingen av de tävlande gav det rätta svaret landshövding men Gunilla svarade borgarråd. Och borgarråd var Hjalmar Mehr första delen under 1971. Gunilla skulle därför ha fått poäng för sitt svar och tävlingen skulle slutat oavgjort 2-2.

Därför har Radio Stockholms chef, tillika tävlingens domare, fattat beslutet att även Gunilla skall få förstapriset och därmed också få en weekendresa till Paris.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".