Lyssnarna om mobilprat och SMS i mobilen?

Här kan du lyssna och läsa vad stockholmarna tycker om ett eventellt mobilpratsförbud under bilkörning.

Claes:
Hej!
Man behöver bara ge sig ut i trafiken för att se att mobilpratande ställer till det. Bilar som kommer iväg väldigt långsamt efter rödljus, har svårt att hålla sig inom filmarkeringar etc.
Ett roligt exempel är när jag körde efter en taxibil där föraren tack och lov inte hade passagerare hade en just påbörjad varm korv med bröd i handen. Plötsligt ser man att han rycker tag i mobiltelefonen med den andra handen och upptäcker att korven kan man ju inte släppa och telefonen var tydligen viktig. Ja, så kommer vi då fram till en T-korsning, höger eller vänster. Ja där blev det stopp för oss alla tills han pratat färdigt.
Tråkigt att vara negativ med tanke på nutidsmänniskans kommunikationskrav. Men det är inte bara att hålla i en telefon utan att fokus flyttas från trafiken som är det egentliga problemet.
Ha en bra dag! /Claes

Johan:
Om man pratar undersökningar om 10-20 som dör av mobiltrafiken så måste man oxå fundera över hur statistiken för dödsfall skulle påverkas avalla bilar som plötsligt skulle stanna till vid o starta från vägkanten.. johan Farsta.

Elias:
Hej! Jag håller med om att både bil- och bussförare borde låta bli att sms:a när de kör. Den busschaufför som filmats när han fipplade med mobilen under körning sade i en intervju att han försökte komma i kontakt med trafikledningen, som i sin tur försökt nå honom. Jag kan själv inte verifiera att det stämmer, han kan för all del hitta på för att skydda sig själv, men att beslå honom med att sitta och spela spel på mobilen medan han kör känns lite väl hårt, åtminstone eftersom det lät som du tog det lite vagt ur minnet och inte hade så mycket kött på benen för det. Han gjorde fel, även om han försökte göra rätt, men hade han suttit och spelat spel så hade varit mycket värre. Med vänliga hälsningar Elias.

Bosse:
Jag funderar över nyttan av att införa en lag som ändå inte går att upprätthålla. Hur ska polisen kunna kontrolla att en sån lag efterföljs? Se bara på dubbdäcksförbudet på Hornsgatan där polisen uttryckligen sagt att de inte kommer att kunna utföra dubbdäckskontroller och skriva ut böteslappar.

Kjell:
Ringde in till redaktionen och menade att det är bra att vissa uppdragsgivare, tex Färdtjänst har som krav i sina kontrakt med sina entreprenörer och chaufförer ATT det ska vara förbjudet att messa och ringa under färd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista