Lill-lördags-onsdag

Mia åkte i morgondiset till Östasiatiska Museet på Skeppsholmen för att spana in det hemliga bergrum, där delar av den kinesiska teracottaarmén ska kunna beskådas från slutet av augusti fram till den 16 januari nästa år.

Hovspaning:
Pamlea Andersson är vår hovspanare och denna morgon pratar vi om Kronprinsessans "strid" med Ärkebiskopen:
Kronprinsessan vill att pappa Kungen ska överlämna henne i kyrkan, men Ärkebiskopen anser att det är en inlånad tradition. Enligt svensk tradition, bör hon gå fram i kyrkan tillsammans med sin blivande man Daniel.

Minns du Henrik Ulander?
- killen som slog rekord förra säsongen i flest antal segrar på rad i Spelet om Stockholm och som till slut - mycket rättvist - vann hela klabbet och fick en resa till Reykjavik.
Vi slår honom en signal för att höra hur det känns att snart lämna över stafettpinnen till en ny vinnare.

TV TV TV
- Vår TV-pejlare Denise Rudberg kommer hit och funderar över något av det som visas i dumburken just nu - bra eller dåligt?

Vi gratulerar årets Nelson Mandela-pristagare
 - som är polisprojektet Spira - ett projekt inom polisen som ger fler ungdomar med invandrarbakgrund möjlighet till en karriär inom polisen. 
Nelson Mandelapriset delas ut av Stockholms Stad för 13 året i rad och socialborgarrådet Ulf Kristersson (M) säger att Spira Stockholm får 2010 års pris för sitt viktiga arbete med Stockholms internationalisering. Prissumman på 50 000 kronor kommer tas emot av projektets initiativtagare och projektledare Kia Samrell:


Dessutom tar vi gärna emot bilder till vår morgonbildblogg!
Allt som går att fotografera i hemmet, på väg till jobbet, på din morgonpromenad, i ditt badrumsskåp, vad vet vi - är välkommet in på godmorgonstockholm@sr.se eller via MMS med rubriken p4sto till 72250.