1 av 5
Kent-Erik i Hjorthagen tänkte på Henriks rutiga kalsonger när han såg dessa skönheter på en loppis. :-)
2 av 5
Sanna har hittat denna stackars gran i Norrtälje.
3 av 5
Årets julgran vid KTH. /Foto: Sofia Dasler
4 av 5
När Sofia skulle fotografera Bergshamragranen - var den borttagen! /Foto: Sofia Dasler
5 av 5
Den årliga Pepparkakshusutställningen på Arkitekturmuseet på Skeppsholmen. /Foto: Arkitekturmuseet
Torsdag 2 december

Vi upplevde kända "dödar" på Dramaten och tog reda på sambandet mellan pepparkakshus och hemlösa.

 Solnaborna rasar mot sin fula gran som satts upp i Bergshamra. Vi efterlyste morgonbilder på den stackars granen och Sofia Dasler, tillika en av semifinalisterna i Spelet om Stockholm, traskade förbi Bergshamra för att fotografera skapelsen, men då var den redan borttagen! Hon fotograferade istället granen som står vid KTH. Sanna bidrar med en stackars ensidig gran som "pryder" Norrtälje.

Peter Engman är skådisen som är hyperaktuell i årets Julkalender i Svt, men också på Dramaten i helgen, där han är en av dem som ska illustrera 50 kända dödsfall i den europeiska litteraturen. Peter kommer hit och dör för oss.

Goda Hus för en god sak
Mia besöker arkitekturmuseet som ställer ut sina pepparkakshus i vanlig ordning, men nytt i år är ett samarbete med Stadsmissonen.

Här är förresten ett av alla sköna brev vi får in på Godmorgonstockholm@sr.se!

Hej!
Henrik har ju pratat om långfillingar några dagar. Jag såg dessa på en loppis och tog ett foto. Folk tittade lite konstigt på mig?  Tänkte på er då i Godmorgon Sthlm. Kanske kan de passa någon i Redaktionen eller kanske Mia och Henrik får plats i var sitt ben. Vet inte om ni gillar stajlen på dessa.
Hälsningar Kent-Erik i Hjorthagen.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".