"Var dig själv" må vara en klyscha, men den stämmer enligt Jacqueline Joo. Foto: Lena Resborn

Hur raggar man i storstan?

13 min

Jacqueline Joo är singel- och relationscoach och imorse svarade hon på era frågor om dejting. Hur gör man till exempel om man har barn?

Jacqueline bekräftar att nätdejting är ett väldigt populärt och effektivt sätt att träffa någon på. Här nedan är Jacquelines bästa tips för hur man får napp på webben:

1. Registrera dig på flera olika nätdejtingsidor INNAN du börjar betala. Reka runt på sidan; hur många är i din ålder? Vad är det för ton på sidan? Känn av först.

2. Skriv en ordentlig presentation. De flesta skriver för kort eller inget alls –fyll i allt som kan fyllas i! De ger ett seriösare intryck.

3. Många har svårt för VAD man ska skriva i presentationen. Tänk på att inte skriva som alla andra. Gå ner på detaljnivå – vad är det som gör att du är så omtänksam? Kanske du hjälpte kompisar att flytta - ge exempel. Och glöm inte att beskriva vem det är du söker och vilken slags relation du vill ha, men också vad du INTE vill ha. Sålla!

4. Lägg upp en bild. Du får flera träffar då. Tänk på att ta en så bra bild som möjligt och lägg inte bara upp bilder på dig själv. Ta med din katt eller hund, en bild från vardagsrummet eller golfbanan också, för att ge en bild av vem du är.

5. Var aktiv! Du kan inte vänta dig att alla ska börja mailbomba dig utan du måste höra av dig till flera stycken i veckan. Nätdejting är som att söka jobb: det tar tid och krävs tålamod – men skam den som ger sig!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista