Bakad kyckling i lergryta

1 stor kyckling
4 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm vardera av svartpeppar, gurkmeja, ingefära och koriander
1/2 krm vardera av kardemumma och kanel

Till fyllningen:
15 katrinplommon
1/2 dl russin (100 g)
1/2 dl zereshk (persiska berberisbär, finns i butiker med sortiment från Mellanöstern) alternativt torkade lingon, körsbär eller havtorn
4 torkade fikon
ev 3 dadlar
Gör så här:
Blötlägg lergrytan ca 30 minuter.
Blanda ihop fyllningen, fyll kycklingen med den och lägg i lergrytan. Det behövs inget vatten.
Lägg vitlöksklyftor och chili i lergrytan. Tillsätt salt och övriga kryddor.
Ställ lergrytan med locket på i kall ugn och sätt värmen på 200 grader. Låt grytan stå i ca 1 1/2 timme.
Servera med kokt ris.