Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industrilokal med giftig rök som sprider sig österut mot Giraffens köpcentrum. Räddningsledaren uppmanar alla personer som befinner sig i området att bege sig därifrån. Ni som bor i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar.
(Publicerat idag kl 17.16)
En mix av allt som behövs för att starta dagen.

Rödbets- och granatäpplesallad från Mellanöstern

Publicerat torsdag 22 december 2005 kl 09.13

  • 6 dl rödbetor
  • 5 dl granatäpplekärnor (gärna med röda kärnor)
  • 2 dl persilja
  • 1 rödlök
  • 1/2 chilipeppar
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 citron, pressad
  • salt

Gör så här:
Koka, skala och tärna rödbetorna.
Kärna ur granatäpplena.
Hacka persilja, rödlök och chilipeppar.
Blanda alltsammans, tillsätt olivolja, citronsaft och salt.

Tips! När du kärnar ur ett granatäpple, skär bort det yttersta av toppen och botten. Dela frukten i 4 klyftor genom att skära skalet i 4 ytliga snitt. Gör ett djupare snitt vid fruktfästet och bänd loss klyftorna. Tag ur kärnorna för hand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".