20 april

Jonathan Johansson live Edith Backlund om nya skivan

Under åren har artisten och låtskrivaren Jonathan Johansson nominerats till både grammisar och P3-guldutmärkelser. Han slog igenom våren 2009 och omfattande turné följde i både Sverige och andra delar av världen. Under 2011 släpptes Johanssons andra album, "Klagomuren". Singeln "Stockholm" kom att spelas mycket i radio och sen bar det ut på ny stor turné. Den här fredagen landade Jonathan Johansson på Musikplatsens livescen i Studio 4. Dert var som alltid fullt hus.

Efter många och långa vändor är Edith Backlund aktuell igen med ny platta. Albumdebuten 2006 med ”Merely Daydreams” följdes snabbt upp med skivan "Death by Honey" två år senare, men sedan dess har det inte rört på sig mycket. Men i maj blir det ändring på det. Då släpps skivan "Kill The Clowns" och den 20 april kommer Edith till studion för en intervju och berättar om den snåriga resan fram till där hon är idag.

Dessutom utsågs veckans låt av Ingela "Pling" Forsman och Bengt Palmers tillsammans med er lyssnare som röstar på här på Musikplatssajten. Skulle det bli Daniel Lemmas nya, Sara Borchs debut eller bob hund?