1 av 5
Johanna och Klara Söderberg, First Aid Kit. Foto: Peggy Hamberg/SR.
2 av 5
First Aid Kit intervjuades i Musikplats Stockholm. Foto: Sveriges Radio
3 av 5
Loreen och Christer Björkman efter segern. Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
4 av 5
Klara Söderberg, First Aid Kit. Foto: Peggy Hamberg/SR.
5 av 5
Johanna Söderberg, First Aid Kit. Foto: Peggy Hamberg/SR.
1 juni

First Aid Kit live i säsongsfinalen!

Klara och Johanna Söderberg från Svedmyra är First Aid Kit och deras genombrott har varit kraftfullt. De har turnérat utomlands och gett ut album tidigare, men det var 2012 som den riktigt stora publiken i Sverige fick upp ögonen och öronen för de stämsjungande systrarna från södra Stockholm. Med skivan "The Lion's Roar" i bagaget turnérar de runt hela världen och till Musikplatsens säsongsfinal landade de på vår livescen i Radiohuset. Studio 4 var sprängfylld av publik och det var en fantastisk stämning på plats och i radion.

Tidigare under säsongen hade Fredrik Eliasson First Aid Kit som intervjugäster i studion...

I säsongsfinalen den 1 juni hälsade Christer Björkman på i Musikplatsstudion för en intervju. Efter Sveriges seger i Eurovision Song Contest några dagar tidigare var han förstås på strålande humör. Bland annat berättade "Mr. Mello" om arbetet med att få Loreen med i startfältet från allra första början. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista