Alice Timander SVT Bild

Vågen - om Babel och Alice Timander.

P1 måndag 30 oktober kl 14.03 och 31/10 kl 18.15

Den här veckan är det dags för rena rama film-vågen. Två bioaktuella biopremiärer tas upp för granskning. Först Babel, det stora globala eposet av mexikanen Alejandro González Iñárritu, som tidigare har gjort 21 gram. I hans nya film vävs öden över hela världen samman till en komplicerad historia om den moderna världen. Men lyckas Iñárritu med konststycket en gång till. Blir det stor filmdramatik eller bara
pretentiöst?

På den svenska filmfronten kan man just nu se dokumentären Alice och jag, regisserad av Rebecka Rasmusson. Ett annorlunda personporträtt där Sveriges mesta premiärdrottning berättar om sina personliga mödor med att kombinera rollerna som mamma, dotter och karriärkvinna.

Veckans kritikerpanel består av Johanna Koljonen, filmkritiker på Nöjesguiden, samt Sveriges radio-medarbetarna Maria Edström, Måns Hirschfeldt och Göran Sommardal. Programledare: Gunnar Bolin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista