Andreas Kundler och Helena af Sandeberg i Hedda Gabler. Foto: Petra Hellberg

Vågen - Hur förpackar vi våra liv?

P1 måndag 23 april OBS! kl 18.15 och 24/4  kl 18.15

Det handlar om prylar, smak och drömmar i Vågen.
I svallvågorna efter debatten om Sisela Lindbloms bok De skamlösa provsitter Vågen några snygga stolar, stoppar ner Mama i en Kelly-väska och letar efter en ny våning på nätet... Eller?
Vem har rätt att konsumera? Vad har konsumtionen kommit att symbolisera i vår tid: frihet eller foglighet? Har du makt eller är du manipulerad om du vill köpa mer, ha mer?
Vi har läst praktverket Arkitektens hem - och funderat kring vad som gör ett hem till ett hem, och vad som är skillnaden mellan arkitekthemmen och de många inredningsfrosserierna på teve.
Dessutom har vi sett förra sekelskiftets skandalkvinna på scenen igen: Hedda Gabler, som trots att hon är nygift och bor i ett vackert hus med sin framgångsrike man, vantrivs och våndas i sitt eget liv.

Veckans panel är Johan Wirfält, chefredaktör för tidningen Rodeo, Malin Ullgren, teaterkritiker på Dagens Nyheter och Per Wirtén, chefredaktör för tidskriften Arena. Programledare: Anneli Dufva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista