1 av 2
Långkok av Jens Linder
2 av 2
Solens smak av Bo Hagström

Kokboksvågen!

P1 måndag 8 oktober kl 14.03 och 9/10 kl 18.15

Utgivningen av kokböcker i vårt land fortsätter att vara hög. Det finns 333 titlar med i den katalog som Måltidsakademien ger ut över årets produktion, lika många som förra året, alltså uppemot en bok om dagen. Sverige fortsätter att vara det land som ger ut flest kokböcker per capita, även om många befarar att vår lilla svenska marknad skulle vara mättad. Vågen diskuterar suget efter kokböcker och hur en bra kokbok ska vara upplagd.

Vi har tittat närmare på några titlar med italiensk mat i årets utgivning, bland annat ”Mina fastrars mat” av Paolo Roberto, ”Solens smak: nya matresor till Italien” av Bo Hagström och ”Det goda Italien: mat, människor och recept” av Peter Loewe.

Medverkar gör Jens Linder, kokboksförfattare och matskribent i Dagens Nyheter, Christina Möller, f.d. provkökschef för COOP provkök och Louise Epstein från radions kulturredaktion. Jens Linder och Christina Möller sitter båda med i juryn för Årets Svenska Måltidslitteratur 2007.

Programledare: Karsten Thurfjell

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".