Reporter - Robert Wyatt, mannen med världens sorgsnaste röst

P1 torsdag 11 oktober kl 14.03 och 15/10 kl 18.15

I Dagens Reporter får ni höra en exklusiv intervju med en av Englands mest uppburna rock, jazz och popmusiker: Robert Wyatt.

Wyatt är en rätt osannolik person i popvärlden. Rullstolsbunden, 62 år, kommunist med en lätt läspande falsettröst har han fått generationer av musiker och lyssnare att älska honom. Elvis Costello har specialskrivit låtar för honom, Paul Weller och Brian Eno medverkar alltid på hans skivor.

Själv lever han ett stillsamt liv i Louth i norra England med sin fru Alfie Benge som numera också medarbetar på hans skivor. Från att ha varit trummis i Soft Machine, spelat med Pink Floyd på UFO-klubben, varit på två världsturnéer som förband åt Jimi Hendrix och trummat med Syd Barret så föll Wyatt ut genom ett fönster på en mycket blöt fest 1974. Därefter blev han rullstolsbunden. ”Det bästa som hänt mig” säger han själv. Gunnar Bolin reste till Louth för att få ett samtal med sin gamle idol.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".